Offentliggjort: 2015-02-02 15:18:19 CET
Berlin IV A/S
Selskabsmeddelelse
Berlin IV A/S - Refinansierer lån for cirka en milliard kroner afdragsfrit hos Nykredit. Samtidigt opjusterer selskabet forventninger til driftsresultat og stiller fremadrettet udbytte/aktietilbagekøb i udsigt.
NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Selskabsmeddelelse
nr. 02 / 2015
Aarhus, 02. februar 2015
CVR. nr. 29 14 98 60
Berlin IV A/S - Refinansierer lån for cirka en milliard kroner afdragsfrit hos Nykredit.
Samtidigt opjusterer selskabet forventninger til driftsresultat og stiller fremadrettet udbytte/aktietilbagekøb i udsigt.

Berlin IV A/S har d.d. indgået en bindende låneaftale med Nykredit om refinansiering af EUR 127,5 mio., svarende til ca. 85% af koncernens lån.
Med gennemførelse af refinansieringen udnytter selskabet det aktuelt attraktive renteniveau til at sikre en langsigtet optimering af selskabets finansieringsstruktur og opnår med den nye struktur følgende fordele som understøtter selskabets langsigtede strategi:

Forbedring af frie pengestrømme og driftsresultat
Selskabet har optaget et 10-årigt afdragsfrit lån, hvor kombinationen af rentebesparelser og afdragsfrihed, indledningsvist vil forbedre selskabets frie pengestrømme med ca. EUR 5 mio. p.a., heraf EUR ca. 3 mio. p.a., i form af rentebesparelser med direkte effekt for resultatet før skat og før værdiregulering af ejendomme, kursregulering af gæld og andre finansielle instrumenter.
Det nye lån er indgået på realkreditlignende vilkår og er for 95% vedkommende afdækket via rentesikringsaftaler. Den samlede gennemsnitlige renteafdækningsperiode for koncernens lån vil herefter være ca. 7 år med en indledende gennemsnitlig rente på 2,25%.
Refinansieringen gennemføres med fuld effekt fra 31. marts 2015, og forventes at medføre omkostninger i størrelsesordenen EUR 1,1 mio., svarende til ca. 0,9% af lånebeløbet. Eksisterende renteafdækningsaftaler konverteres ved refinansieringen til rentebærende gæld og indfrielsen heraf vil påvirke årets resultat før skat negativt med ca. EUR 19,5 mio. Grundet hensatte reserver vil dette dog ikke påvirke selskabets egenkapital væsentligt.
Nærmere oplysninger omkring lånenes sammensætning vil blive givet i forbindelse med selskabets delårsrapport d. 24. februar 2014.

Udbetaling af udbytte/aktietilbagekøb
De forbedrede pengestrømme betyder, at selskabet fremadrettet vil være i stand til at udbetale udbytte og/eller gennemføre aktietilbagekøb.
Ved udgangen af indeværende finansår forventes ca. EUR 2,5 mio. at kunne anvendes hertil og fra og med finansåret 2015/2016 vil selskabet kunne opfylde målsætningen omkring årlig udlodning eller aktietilbagekøb i størrelsesordenen 3% af egenkapitalen.

Accelereret aktiv porteføljepleje, herunder frasalg og nybyggeri
Med den nye låneaftale, opnår selskabet en højere grad af frihed og fleksibilitet, som gør det muligt at accelerere processen med opdeling og frasalg af ejendomme som ejerlejligheder.
Selskabet vil anvende en del af de frigjorte pengestrømme til at klargøre ejendomme til salg som ejerlejligheder og forventer fra og med finansåret 2015/2016 at hæve salget fra de nuværende ca. 1.200 kvm til ca. 2-3.000 kvm p.a.
Det vil herudover blive prioriteret at udnytte de muligheder for nybyggeri, som den eksisterende portefølje rummer. I den forbindelse er arbejdet omkring indhentelse af byggetilladelser intensiveret og i løbet af kalenderåret 2015 vil der være opbygget en pipeline, som giver mulighed for opførelse af ca. 2.000 kvm, som successivt enten gennemføres i eget regi eller frasælges på projektstadiet.
Sideløbende vil der løbende blive arbejdet på at forbedre ejendomsporteføljens sammensætning via køb og salg af ejendomme.
Fremadrettede forventninger
Berlin udvikler sig fortsat positivt, og driften af selskabets ejendomme forløber som forventet. Den indgåede låneaftale medfører, at selskabet opjusterer forventningerne.
Forventningerne til årets resultat før skat og før værdiregulering af ejendomme, kursregulering af gæld og andre finansielle instrumenter samt realiseret tab/gevinst på renteswap opjusteres således fra EUR 4,3-4,6 mio. til ca. EUR 4,9 mio.
Selskabet forventer ved udgangen af finansåret at kunne udlodde eller gennemføre aktietilbagekøb for et beløb på ca. EUR 2,5 mio.
Aarhus, februar 2015
Erik Stannow, bestyrelsesformand Søren Krarup, adm. direktør
Kontaktpersoner:
Eventuelle henvendelser vedrørende selskabsmeddelelsen rettes til selskabets administrerende direktør Søren Krarup på +45 60 19 64 33 eller bestyrelsesformand Erik Stannow på telefon +44 77 17 89 81 04.
_____________________________________________________________________________________________________
Berlin IV A/S ejer og driver en portefølje bestående af 135 ejendomme med i alt ca. 2.739 bolig- og erhvervslejemål beliggende i Berlin. Berlin IV A/S B-aktier har siden 2007 været noteret på NASDAQ OMX København. Strategien er at optimere driften og udnytte potentialet i ejendommene med henblik på at forbedre porteføljens værdi og selskabets resultat. www.berlin4.dk
Vedlagte filer:
Selskabsmeddelelse_Refinansiering_final_02_02_2015.pdf


distributed by