Første fotodynamiske behandlingsalternativ for kviser

Oslo, Norge, 13. januar 2012: Photocure ASA (OSE: PHO), et farmasøytisk selskap som spesialiserer seg innen fotodynamisk teknologi for dermatologi og kreft, kunngjør i dag at selskapet er ferdig med pasientinklusjonen i en fase IIb studie med Visonac hos pasienter med moderat til alvorlige kviser.

Studien er en randomisert, placebokontrollert studie i pasienter med moderat til alvorlig grad av kviser (akne vulgaris). Studien evaluerer sikkerheten og behandlingseffekten for pasienter i alderen 12-35 år etter fire behandlinger over en seks ukers periode. Kremen påføres huden, og etter en kort inkubasjonstid, belyses huden med rødt lys. Studien pågår ved 15 klinikker i USA og har inkludert 150 pasienter. Resultatet av studien forventes å komme tredje kvartal 2012, og vil danne grunnlag for videre planlegging av fase III i USA og Europa.

Kviser er den mest vanlige hudlidelsen, og rammer opp til 85% av alle personer i aldersgruppen 12-24 år. Det er et stort udekket medisinsk behov for behandling av pasienter som har moderat til alvorlige kviser. Disse pasientene behandles i dag normalt med antibiotika og/eller istotretinoin. Visonac utvikles som den første fotodynamiske behandlingen for denne store pasientgruppen. Behandlingen gjennomføres av hudleger, enten på deres klinikker eller på sykehus. Visonac kan bli en banebrytende og ny behandling for denne pasientgruppen ved å tilby et alternativ til langvarig behandling med antibiotika og isotretinoin.

Kjetil Hestdal, administrerende direktør uttaler: " Vi er svært glade for at studien ble gjennomført innenfor tidsplan, tross en aggressiv tidslinje. Dette understreker interessen fra pasienter med moderat til alvorlige kviser, og vi forventer at dataene fra denne undersøkelsen vil fortsette å støtte potensialet for Visonac som et alternativ til dagens langvarige behandlinger.".


For ytterligere informasjon, kontakt:


Photocure
President & CEO Kjetil Hestdal
Tel: + 47 913 19 535, Email: kh@photocure.no

Om Visonac®
Visonac® er en fotodynamisk behandling som kombinerer Visonac® krem med belysning med rødt lys. Kremen påføres området som skal behandles og etter en kort inkubasjonstid blir huden belyst med rødt lys. PDT behandlingen dreper bakterier og synes å ha en god effekt på talgkjertler og betennelse i huden.

Om Photocure ASA
Photocure ASA er verdensledende innen fotodynamisk terapi. Selskapet er notert på Oslo Børs (OSE:PHO), og utvikler og selger legemidler og medisinsk utstyr for fotodynamisk behandling og diagnose av hudsykdommer og kreft. Selskapet søker å løse udekkede behov ved å utvikle nye og innovative løsninger basert på sin patenterte Photocure Technology(TM). Photocure markedsfører og selger egne produkter i utvalgte markeder, og har utviklet sterke samarbeidsavtaler med ledende farmasøytiske selskaper på regional eller global basis. Photocures produkt for påvisning av blærekreft, Hexvix/Cysview, er godkjent i Europa og USA. I tillegg markedsfører selskapet Allumera®, et fotodynamisk kosmetisk produkt, i USA. Photocure Technology(TM) setter nye standarder for diagnostisering og behandling av flere forhold, og blir kontinuerlig testet for nye produkter og indikasjoner for kreft og dermatologi.

Photocure ASA eier rettighetene til de registrerte varemerkene Visonac®, Allumera®, Photocure® og Cysview™/Hexvix®. For mer informasjon om Photocure, besøk
Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12.

distribué par

Ce noodl a été diffusé par Photocure ASA et initialement mise en ligne sur le site http://www.photocure.com. La version originale est disponible ici.

Ce noodl a été distribué par noodls dans son format d'origine et sans modification sur 2012-01-13 10:46:07 AM et restera accessible depuis ce lien permanent.

Cette annonce est protégée par les règles du droit d'auteur et toute autre loi applicable, et son propriétaire est seul responsable de sa véracité et de son originalité.